Bij deze wil ik een kort verslag doen van de eerste dienst van All Access.

De voorbereiding verliep heel voorspoedig. Alle persberichten zijn geplaatst. In een wijde omgeving is bekend geworden dat we van start zijn gegaan.

Ook dagbladen hebben gereageerd, de Leeuwarder Courant, Nieuwsblad van het Noorden, en Nederlands Dagblad.

In de week vooraf kregen we een vraag van de EO of er opname gemaakt mocht worden met Otto de Bruin. Dit is ook gebeurd. In Juni word er iets van uitgezonden.

Verder zijn er verschillende reactie geweest via mail. Waaruit we konden opmaken dat er voldoende aandacht was voor het initiatief. We zijn heel blij met de vele positieve reacties. Maar we staan ook open voor kritische vragen of opmerkingen.

Uiteindelijk waren we met een kleine 400 mensen bij de eerst dienst.

Het werd een echte TRY-OUT. De band uit Hellevoetsluis, Dad?s Right en Marcel Gaasenbeek ( spreker ) hebben hun medewerking verleend.

De apparatuur voor de beamer ? presentatie is aangeboden via een contact uit een van de plaatselijke gemeentes.

Dit alles heeft bijzonder geholpen om de kosten te reduceren.

Het programma verliep goed, de reactie zijn positief.

Er is veel gezongen, liederen vooral uit opwekking, iemand uit de Band gaf een kort getuigenis, tijdens de collecte hebben we Michel W Smith ( gospelzanger) vertoond via de beamer, en voor de preek hebben we een kort filmfragment laten zien uit het leven van Jezus.

In het filmfragment was te zien hoe een blinde man Jezus aanriep en probeerde de aandacht van Jezus te krijgen ( TRY OUT ).

Als Jezus de man ziet, wordt deze man genezen van zijn blindheid.

Direct na de video is Marcel met zijn preek begonnen waarin genade en gerechtigheid centraal stonden. In ongeveer 15 minuten heeft Marcel het evangelie uitgelegd.

Na de dienst konden mensen met bandleden en andere bij het podium vragen stellen.

De meeste luitjes gingen vrij snel na de dienst weg, een aantal bleven wat ?hangen? en er zijn daarin wat contacten gelegd.

Conclusie.

We zijn erg tevreden met de reacties en de opkomst. We moeten natuurlijk wel goed na blijven denken over het programma, maar als start is het wat ons betreft geslaagd geweest.

Ondertussen hebben we toestemming van Pruim om ook op 4 Mei de zaal te gebruiken.

Dus de volgende dienst is: 4 Mei / 16.00 uur / Pruim ? Zevenhuizen.

namens het kernteam van All Access\

Marco van der Velden