Why do God's people sing?

Onder deze titel komt de Schotse componist/tekstdichter John Bell in januari 2010 naar Nederland. Bell is fulltime verbonden aan de Community van Iona een klein eiland voor de Schotse kust. De oprichter, George McLeod, stond voor ogen om een manier van kerk-zijn te vinden die in staat is om het hart van alle mensen te raken.

Er is daarom veel aandacht voor gerechtigheid in het sociale en economische leven van mensen en voor het schrijven en verzamelen van liederen om de eredienst mee te vernieuwen.

Eén van de mensen die op dit moment taal en vorm geven aan het gedachtegoed van de Iona Community (IC) is John Bell. Hij deed vrijwilligerswerk in Londen en Amsterdam en is als predikant bevestigd in de Church of Scotland, maar nu is hij fulltime als dichter-componist verbonden aan de IC. De liedtraditie van de IC kenmerkt zich door bijbels karakter en oecumenische kerkopvatting. Liederen van de IC zijn inmiddels in Nederland op de markt verschenen bij uitgeverij Gooi en Sticht, Narratio en Docete. In het nieuwe Liedboek voor de Kerken dat in 2012 zal uitkomen, zullen ook enkele Iona-liederen worden opgenomen, geschreven door John Bell.

In de week van 11-14 januari a.s. verzorgt hij 4 keer een workshop over ‘Waarom zingen Gods mensen?’

Op deze avond legt hij uit wat kenmerkend is voor de liedtraditie van de Community en studeert hij op aansprekende wijze liederen in met de aanwezige gasten.

De avonden zijn vrij toegankelijk.

programma:

maandag 11 januari 2010 om 20.00 uur “De Koningshof” Kerkplein 1 , Doorn

dinsdag 12 januari 2010 om 19.30 uur Doopsgezinde Kerk, Wirdumerdijk 18, Leeuwarden

woensdag 13 januari 2010 om 20.00 uur Paaskerk, Weth. Van Eschstraat 165, Oss

donderdag 14 januari 2010 om 19.45 uur Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263, Hilversum

Voor meer info zie: www.ionagroep.nl